Művészinas
"Művészetből nem lehet megélni. A művészettel csak elviselhetőbbé lehet tenni az életet. A művészet , akármilyen jól vagy rosszul csinálja valaki, a lelket táplája, az Isten szerelmére! Énekeljünk a tus alatt! Táncoljunk a rádió mellett! meséljünk történeteket!  Írjunk verset, akár rossz verset is barátainknak! Csináljuk olyan jól, amilyen jól csak tudjuk. csodálatos jutalomban lesz részünk.                                                                         ALKOTNI FOGUNK VALAMIT."  
                                                                                                                                                             Kurt Vonnegut
MENÜ

KECSKEMÉTEN JÁRTUNK

 

           Március utolsó napjának délutánján kirándulni indultunk. Útunk célja Kecskemét volt.A "Hírös Város" ismert sokszínű kulturális életéről, programjairól.Igazi csemege minden művészetet kedvelő kicsinek és nagynak.Sajnos Ocztos Dóri és Zaza nem jött velünk, de elkísért bennünket régi kedves tanítványunk Őze-Márkus Éva, aki mint leendő pedagógiai asszisztens gyakorol iskolánkban.

     Első utunk a Kecskeméti Művelődési Központba vezetett, ahol a helyi művészeti iskolák, szakkörök, szabadiskolák tehetséges növendékeinek munkáiból rendezett kiállítást szerettük volna megnézni.Sajnos az épület felújítási munkái előbb elkezdődtek így a kiállítást a meghirdetett időpont előtt szétbontották. Pedig nagyon vártuk, hogy lássuk hogyan rajzolnak más tehetséges gyerekek. Igazi továbbképzés lett volna ez számunkra. Kicsit szomorúan de nem csüggedve - hiszen rengeteg látnivaló van a városban -, a közeli Szórakaténusz Játék Múzeum felé vettük az irányt.A múzeum hangulatos udvarán keresztül haladva az épületben régi játékok fogadtak bennünket.Néhányan közülünk már jártak itt, de most is találtak érdekes és új játékokat. A kiállítás megtekintése után játszottunk az aulában.

     Következett a séta a belvárosban. Mindenki kapott egy fotót a város híres, ismert épületéről, szobráról. A feladat az volt, hogy ha valaki meglátja ami a fotóján látható, azonnal jelezze és hívja fel társai figyelmét is erre. Alig kellett néhány lépést tennünk, máris "találkoztunk" az első ilyen épülettel, majd sorban a többi fotó is megelevenedett.

     Sajnos az időjárás nem volt a legkellemesebb, de kitűzött céljaink egyikétől, hogy megkóstoljuk a város egyik finom fagylaltját, nem tudott eltéríteni. Nagyon sokféle fagyiból válszthattunk. Kicsit dideregtünk de nagyon ízlett.

     Mostnár fagyival a kezünkben sétáltunk tovább. A Városháza harangjátékát is elcsíptük, és aki végzett a fagyival bemehetett a szecessziós épület udvarára is.

     Sétánk során egy lakberendezési és ajándékboltba is benéztünk, ahol gyönyörű tárgyakat láthattunk gyönyörű környezetben.

     Birtokba vettük a Fő téren lévő szobrot, melyen a kecskeméti gyerekekhez hasonlóan nagyokat csúszkáltunk.

     Porgramunk végén kimentünk a város szélén lévő Arborétumba. Itt megnéztuk a Kápolnát és a kálváriát, majd a játszótérek hintáztunk, csúszdáztunk, libikókáztunk.

Sajnos időnk letelt, indulnunk kellett haza. Az eső is szemerkélt.

     Remek kirándulás volt.

    A busz és a belépő költségeit a Szent Miklós Napon árusított füzetek árából finanszíroztuk.

     NAGYON JÓL ÉREZTÜK MAGUNKAT!

 

 

Asztali nézet